Pro všechny, co to tu mají rádi...

Podzimní brigáda - úspěch!

03.11.2013 15:17

V neděli 3. listopadu se uskutečnila již tradiční Podzimní brigáda v Podkozí, která byla předem oznámena na nástěnkách. Kvůli deštivému počasí jsme se v neděli věnovali pouze dodělání oplocenek u 6 nových stromků na zastávce, aby je v zimě nepoškodila zvěř.

Během listopadu byly ale dodělány tyto úkoly a plány:

  • Ve spolupráci s truhlárnou Chyňava (zprostředkoval p. Brynda) byly vyrobeny 3 krásné nové nástěnky, jedna oznamovací a dvě na schránky. Ve volném čase je natřela Kateřina PH. Zašlou zeď proti pneuservisu natřely společnými silami vápnem Alena a Kateřina. Polačkovi a Řezníčkovi všechny tři nástěnky také pověsili.
  • Zejména mužská práce byla výroba lavičky na vyhlídku na Kanadě. Materiál darovali Polačkovi. Mohutný 4metrový kmen dubu bylo ale třeba nejprve rozříznout a odkornit. A co víc! Dopravit na místo. Vlek zapůjčili Petr a Kuba Šťastných. Na místě s těžkým nákladem pomohl také Šišo, Roman a Miloš. Děkujeme! Nechť lavička slouží místním i kolemjdoucím jako tiché místo pro rozjímaní, scházení a kochání...
  • Zejména díky Milanu Řezníčkovi byl na Starém potoce vztyčen nový osadní stožár - na jaře se na něm zatřepotá první vlajka. Milane, jsi borec!

Podívejte se do fotogalerie.

Podzimní brigáda je důkazem, že i málo lidí hodně zmůže, spojí-li se síly dohromady. Tyto akce budiž malým příspěvkem k heslu pro Podkozí krásnější.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode